‘Büyük özgürlük’ mitingine çağrı: Amed rol ve misyonunu oynamalı

  • 19:00 7 Ekim 2024
  • Güncel
AMED - İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek olan “Özgürlük” mitingine dört bir koldan çağrıda bulunan partililer, Amed’i barış için rol ve misyonunu oynamaya davet etti. 
 
Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla 13 Ekim’de Amed’de düzenlenecek miting için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Amed’in tüm ilçelerinde bugün de çalışmalar aralıksız sürdü. Yapılan ziyaretlerde bildiriler dağıtılarak halk 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’na davet edildi. 
 
Bismil
 
Amed’in Bismil İlçesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, ilçe belediye eşbaşkanları ile partililer, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bismil İstasyon Caddesi ve Tepe mahallelerinde gerçekleştirilen ziyarette, yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluklara karşı herkesin Amed’de gerçekleştirilecek mitinge katılım sağlaması istendi. Yapılacak olan mitingin anlam ve önemine değinen Zeynep, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan ülkede hiçbir demokrasi ve adaletten söz edilemeyeceğini vurguladı. Zeynep, “Ülkemizde adalet ve barışın tesis edilmesi için Amed’de yapacağımız mitinge güçlü bir katılım sağlamalıyız. Ülkemizde demokrasi ve adalet tesis edilmeden ekonomik durumun da düzelmesi mümkün değil. Bu anlamda güçlü bir iradeyle Amed mitingine katılım sağlamalıyız” dedi. 
 
Karaz
 
Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde de halk ve esnaf ziyareti gerçekleştirilerek, mitinge çağrıda bulunuldu. Şirnex Millevekili Zeki İrmez, belediye ve ilçe eşbaşkanlarının katıldığı mitinge dair bildiri dağıtımı yapıldı. İlçe merkezinde yapılan bildiri dağıtımı ve esnaf ziyaretinde konuşan Zeki, “Amed halkı 13 Ekim’de rol ve misyonunu barış için oynamalıdır. İstasyon Meydanı’na akmalıdır” ifadelerini kullandı. 
 
Hênê
 
Amed’in Hênê (Hani) ilçesinde de kent milletvekili Adalet Kaya ve beraberindekiler, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Burada konuşan Adalet, “Barışın sağlanması ancak Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ile mümkün olur. Bunun için de hepimizin de miting alanında tüm dünyaya bu mesajı vermesi lazım” diyerek yurttaşları davet etti. 
 
Yenişehir
 
DEM Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ve DEM Parti ve DBP Parti Meclis üyelerinden oluşan heyet de kentte bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Heyet ilk olarak Amed Baro’sunu ziyaret etti. Heyet burada Amed Barosu Başkanı ve avukatları ile bir araya geldi. Burada konuşan Meral, avukatlara çağrıda bulundu. Tecridi hukukun bittiği yer olarak niteleyen Meral, 44 aydır hiçbir görüşmenin yapılmasına izin verilmediğini hatırlattı. Beştaş,  tecridin geldiği noktayı bıçağın kemiğe dayandığı son nokta olarak değerlendirerek, hukuki boyutunu değerlendirdi. Cezaevlerinde yaşanan hukuksuzluklara da atıfta bulunan Meral, mitingin önemine işaret etti. 
 
Konuşmaların ardından heyet Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB),DİSK Genel İş sendikasının 1 ve 2 Nolu Şubeleri, TMMOB Amed İl Koordinasyon Kurulu ve son olarak KESK Şubeler Platformu Amed Şubesini ziyaret etti.
 
Sûr
 
DEM Parti Sûr İlçe Örgütü, Sûr Belediye Eşbaşkanı Gulan Önkol, Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DBP Sur ilçe örgütü, MYK üyelerini Sûr’da miting için çağrıda bulunarak bildiri dağıttı. DEM Parti Sur İlçe binasında bir araya gelen heyet Çarşiya Şewiti, Peynirciler Çarşısı, Hasan Paşa Hanı, Kuyumcular Çarşısı, Gazi caddesinde bulunan esnaf ve halkı ziyaret ederek, mitinge davet etti. 
 
Farqîn
 
DEM Parti Farqîn İlçe Örgütü, DEM Parti Amed Milletvekili Serhat  Eren, Farqîn Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen ile meclis üyeleri, Farqin’de esnafları gezerek, 13 Ekim’deki mitinge katılım çağrısında bulundu. Ziyaretlerde iktidarın savaş ve tecrit politikalarına dikkat çekerek, mitingin önemine işaret eden Serhat, güçlü geçmesi gerektiğini vurguladı.