Yasemin Yakar’dan üç aydır haber alınamıyor

  • 09:08 8 Ekim 2024
  • Güncel
 
Nazlıcan Nujin Yıldız
 
İZMİR - İzmir’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı ÇEMATEM’e tedavi amaçlı götürülen Yasemin Yakar isimli çocuktan 3 aydır haber alamadıklarını belirten aile, kızlarının memurların ihmali sonucu kaybolduğunu belirtti.  
 
17 yaşındaki Yasemin Yakar’dan yaklaşık 3 aydır haber alınamıyor. Kayseri’deki evinden hava almak için dışarı çıkan ve daha sonra eve dönmeyen Yasemin’in, Muğla’nın Fethiye ilçesinde olan ve E.H. isimli erkeğe ait bir işletmede çalıştığı, ailesinin haberi alması üzerine Muğla’dan İzmir’e geçtiği belirtildi. İzmir’de polisler tarafından bulunduktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilen Yasemin’in, sosyal hizmet uzmanları tarafından Buca Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) götürüldüğünü, ancak memurların ihmali sonucu yeniden kaybolduğunu ifade eden annesi Nurcan Yakar, kızları için endişeli olduklarını ve bulunmasını istediklerini söyledi.
 
Kızının 18 Temmuz’da evden hava almak için çıktığını söyleyen Nurcan, akşam kendilerine geç geleceğini haber ettiği bir mesaj attığını, daha sonra bir daha haber alamadıklarını söyledi. Yasemin’in birkaç gün sonra kendilerine mesaj atarak arkadaşında kaldığını söylediğini paylaşan Nurcan, 24 Temmuz’da kayıp ilanı verdiklerini dile getirdi. Nurcan, “Eve geleceğini söyledi. Bize evde olup olmadığımızı da sordu ama daha sonra haber alamadık. Daha önce kardeşiyle birlikte bir fabrikada çalışmıştı. Maaşı yattıktan sonra bizi arayıp parasını istedi. Biz de bize bir hesap göndermesini parayı o hesaba atacağımızı söyledik. Bize bir hesap numarası attı. Hesap E.H. isimli bir erkeğe aitti. Oradan Muğla’da olduğunu anladık. Daha sonra biz aramak için Muğla’ya gittik. Bizim gittiğimizi söylemişler ama kim söylemiş bilmiyorum. Oradan İzmir’e geçmiş” dedi.
 
‘Memurların ihmali var’
 
Polislerin Yasemin’i İzmir’de bulduğunu ifade eden Nurcan, kendileri İzmir’e varmadan polislerin Yasemin’i ilk kabul yurduna bıraktıklarını, yurttaki memurların da Yasemin’i hastaneye götürdükten sonra kaybettiklerini belirtti. Yasemin’in üç yıldır “dürtü kontrol bozukluğu” teşhisinden dolayı tedavi gördüğünü paylaşan Nurcan, Yasemin’in Muğla’ya nasıl gittiğini, kimler tarafından götürüldüğünü bilmediklerini söyledi. Yasemin’in en son İzmir’de sosyal hizmet uzmanlarının yanındayken kaybolduğu için ilk kabul yurdu ve memurlarını şikayet ettiklerini ifade eden Nurcan, memurların ihmalinin olduğunu belirtti. Bunun üzerine İzmir’e gelerek birçok ilçeye kayıp ilanı astıklarını kaydeden Nurcan, Yasemin için kaygılı olduklarını ve bulunmasını istediklerini vurguladı.