Vali tacizi görmezden geldi, öğrenciler tepkili

  • 13:11 10 Ekim 2024
  • Güncel
 
MERSİN - Mersin KYK Kız Yurdu'nda yaşanan taciz olayı sonrası öğrencilerin tepkisi büyürken, Mersin Valiliği tacizi "uygunsuz ve rahatsız edici sözler" olarak nitelendirerek görmezden geldi. Öğrenciler, güvenlik önlemlerinin yetersizliği karşısında yurt önünde toplanarak tepki gösterdi. 
 
Mersin'deki KYK Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu yolunda bir kadın öğrenci, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından sözlü tacize uğradı. Öğrenci, şahıslardan uzaklaşıp yurt güvenliğine ve 112 acil çağrı merkezine haber verdi. Olay, yurttaki diğer öğrenciler tarafından duyulunca tepkiler büyüdü. 
 
Öğrencilerden tepki 
 
Öğrenciler, yurt güvenliğinin "şikayet yoksa sorun yok" diyerek durumu geçiştirdiğini belirterek, sık sık taciz ve tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Bunun üzerine öğrenciler, "Yurdumuzda taciz istemiyoruz" sloganıyla yurt binası önünde toplandı ve yetkililerden güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.
 
Valilik tacizi görmezden geldi 
 
Dijital medyada olayın yankı bulmasının ardından Mersin Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik, tacizi "uygunsuz ve rahatsız edici sözler" olarak nitelendirerek görmezden geldi.