Rojin’den 16 gündür haber yok

  • 17:55 12 Ekim 2024
  • Güncel
WAN - YYÜ öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 16 gündür haber alınamıyor. 15 gündür yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamazken, Rojin’in eşarbının bulunduğu Van Gölü ve kıyısında arama çalışmaları devam ediyor.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 16 gündür haber alınamıyor. En son 27 Eylül 18.30 sıralarında annesi ile telefonda konuştuktan sonra markete gitmek üzere kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’ndan çıkan Rojin’den bir daha haber alınamadı.
 
Tüm evlerin aranması istendi
 
28 Eylül öğlen saatlerinde yurt yönetiminin ailesine haber vermesi üzerine hakkında kayıp ilanı verilen ve aranmaya başlanan Rojin en son kampüs sahilinde yürürken kameralara yansıdı. 28 Eylül’den bu yana kampüs sahilinde Van Gölünde çevre mahallelerde yapılan arama çalışmalarından hiçbir sonuç alınmazken, aramaların yetersizliği eleştirildi. Kampüse komşu olan Bardakçı Mahallesinde yeteri kadar arama çalışmalarının yapılmadığını kaydeden aile, mahalledeki tüm evlerin aranması gerektiğini belirtti.
 
Arama çalışmalarının sürdüğü 13’üncü günde Rojin’e ait eşarbın bulunduğu noktada daha önce defalarca arama yapıldığı dikkat çekerken, Rojin hakkında yetkililerin yeterince açıklama yapmaması, verileri kamuoyu ile paylaşmaması ise şüpheleri artırıyor.
 
Rojin’in ailesinin bekleyişini sürdürdüğü kampüs sahilinde arama çalışmaları 15’inci gününde devam ediyor.