Rihalılar Amed’e ulaşmakta kararlı: Güçlüyüz devam edeceğiz

  • 13:12 13 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
RIHA - Özgürlük mitingine katılmak için Riha’dan yola çıkanlar engellemeye rağmen yaptıkalrı açıklama ile Amed’e ulaşmakta ısrarlı olduklarını belirterek "Mitingde Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü haykırmaya çalışacağız. Güçlüyüz moralliyiz ve devam edeceğiz" mesajı verdi.  
 
Demokratik Kurumlar Platformu (DEKUP) “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla İstasyon Meydan’ında büyük “Özgürlük” mitingine katılmak için Riha’dan yola çıkanlar engellemelere karşı büyük bir direniş gösterdi. Amed'e gelecek olan kitle kente 30 km kala engellenince bir benzinlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. 
 
Açıklamada konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili tüm baskılara rağmen Amed'de olacaklarını belirterek, "Defalarca durdurdular, kitlemizin önünü kesmeye çalıştılar ama bizler büyük bit irade ile İstasyon Meydanına ulaşacağız. Ve mitingde Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü haykırmaya çalışacağız. Güçlüyüz moralliyiz ve devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
 Kitle açıklamanın ardından "Bê Serok Jiyan Nane" sloganları attı. Daha sonra alkışlarla Amed'e doğru yola çıktılar.