Amed mesajını verdi: Bê Serok jiyan nabe!

  • 17:10 13 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
AMED- Binlerin buluştuğu “Özgürlük mitingi” açıklaması tüm engellemelere rağmen yapıldı. Kadın ve gençlerin yoğunluklu olduğu alanda binler bir kez daha “Bê Serok jiyan nabe” diyerek İmralı kapılarının açılmasını istedi. 
 
Demokratik Kurumlar Platformu (DEKUP), “Komployu karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla İstasyon Meydan’ında miting gerçekleştirmek istedi. Diyarbakır Valiliği mitinge iki gün kala eylem etkinlik yasağı getirdi. Yasağa rağmen binler, Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir yanından Amed’e akın etti.  Amed girişinde ya da bulundukları kentin çıkışına izin vermeyen kitleye karşı kitle bulundukları her alanı direniş alanına çevirdi.
Saatler 11.00’ı gösterdiğinde AZC Plaza, Bağlar Birlik Mahallesi ve Sur Eski Hal’in önünde yüzler toplanmaya başlandı.  Saatlerin 13.00’ı göstermesiyle bu kez binler AZC Plaza’nın önüne gelirken, diğer koldan bulunan kitle ise ACZ Plaza’nın önüne direnerek geldi. Yüzlerce polisin yığıldığı alanda binler tüm engellemelere, “Biji Serok Apo” sloganları attı.
DBP ve DEM Parti Eş Genel Başkanları, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve diğer siyasi temsilcilerin alana gelmesiyle birlikte binler tek bir sesle, “Be Serok Jiyan Nabe” sloganları atmaya başladı. Mehmet Öcalan kitle tarafından yoğun bir ilgi karşılanırken, kadın sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı. Sloganların bir dakika dahi susmadığı alanda “Diren ha Diyarbekir” şarkısını söyleme başladı.
Kadınlar ve gençlerin yoğun olduğu alanda kadınlar sık sık İmralı’nın kapılarının açılması mesajı verdi. Bijî Serok Apo” sloganlarının bir dakika susmadığı alanda, kadınlar sık sık “Gerila rumeta me ye” sloganları atarak, halaya durdu. Kısa süreli halaya duran kitle ardından bir kez daha barikatları kırma kararlığını gösterdi. Ablukaya karşı gençler, Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını kaldırarak alandaki heyecanını zirveye ulaştırdı.