‘Onurlu barışı sağlayacak olan Sayın Öcalan’dır’

  • 19:01 8 Ekim 2024
  • Güncel
MÊRDÎN - Mêrdîn’de yapılan “Tecride son ver” eyleminde, “Onurlu barışı sağlayacak olan Sayın Öcalan’dır” denildi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle başlatılan eylem ve etkinlikler devam ediyor. Mêrdîn’de tutsak yakınları ve Barış Anneleri, “Tecride son ver” eylemi kapsamında açıklama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mêrdîn İl Örgütü binası önündeki açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada hasta tutsaklar ile cezaevlerinde hayatını kaybeden tutsakların fotoğrafları taşındı. 
 
‘Tecrit sınırları aştı’
 
DEM Parti İl Eşbaşkanı Mehdi Tunç, "Bugün tarih, ‘yaşamı uğrunda ölecek kadar çok seviyoruz’ diyenleri, çıplak bedenlerini işkence karşısında ölüme yatıranları yazıyor. Bu kadar işkenceye rağmen insanların sesleri Kurdistan’a, Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya yayıldı. Öcalan’ın şahsında uygulanan bu tecrit artık sınırları aşmıştır. 26’ncı yılında bir kez daha Sayın Öcalan’a uygulanan bu tecridi protesto ediyoruz. Bugün de onurlu bir barışı, bu toprakların huzurunu sağlayacak olan Sayın Öcalan’dır" dedi.  
 
‘Tecrit insanlığın ortadan kaldırılmasıdır’
 
Tecritle hasta tutsakların ölüme terk edildiklerini ifade eden Mehdi, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Mizgin Acar’ın durumuna ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. Tecridin sadece Kürtlerin sorunu olmadığını söyleyen Mehdi, "Tecrit savaştır, talandır, katliamdır, insanlığın ortadan kaldırılmasıdır" diye konuştu. 
 
Açıklama sonrası oturma eylemi yapıldı. Kitle sık sık “Jin, jiyan azadî”, “Girtiyên siyasî rûmeta me ne" ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı.