'Komployu gerçekleştirenler acınacak durumda!'

  • 09:01 9 Ekim 2024
  • Güncel
Memihan Zeydan
 
WAN - PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük 9 Ekim 1998 yılında başlatılan uluslararası komploya tepki gösteren kadınlar, “Komployla sanki dünyamız, gökyüzümüz karatıldı. Komployu gerçekleştirenler acınacak durumdadırlar. Savaşa karşı barışta ısrarcı olan tek kişi Sayın Abdullah Öcalan olduğu için bu komplo gerçekleştirildi” dedi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998'de Suriye’den çıkmasıyla startı verilen uluslararası komplo, 26’ncı yılına girdi. Komplodan bugüne dek cezaevinde tutulan ve neredeyse dört yılı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamayan PKK Lider Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen tecrit ve mutlak iletişimsizlik hali devam ederken, 9 Ekim komplosunun yıl dönümünün yaklaşmasıyla tecride ve komploya yönelik tepkiler daha da büyüyor.
 
9 Ekim komplosuna doğru giderken, kadınlar komploya tepki gösterdi. 
 
‘Savaşa karşı olan tek kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır’
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, dünyada özellikle Orta Doğu ve Kurdistan’da bir savaş ortamı olduğunun altını çizdi. Gülşen, “Bu savaşa karşı duran, savaşı istemeyen tek kişinin Sayın Abdullah Öcalan olduğunu hepimiz biliyoruz. 9 Ekim komplosunun gerçekleştirilme nedeni, Sayın Abdullah Öcalan’ın ve fikriyatının, barışta ısrarcı olması ve savaşa karşı olmasıdır. Bu anlamda bizler savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunan, hak, hukuk, adaletten yana olan herkesi 9 Ekim komplosuna karşı durmaya ve aynı zamanda bir sahiplenme içerisinde olmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
 
‘Komployla dünyamız, gökyüzümüz karatıldı’
 
9 Ekim’i kara gün olarak tanımlayan DEM Parti Tûşba İlçe Eşbaşkanı Fatma Erbağa da, “Sayın Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komployla sanki dünyamız, gökyüzümüz karatıldı. Dünyada ezilen halklar ve barış için tek çözümdür Sayın Abdullah Öcalan. Fiziki özgürlüğü sağlandığı takdirde birçok şeyin çözümünün onda olduğunu görecekler” vurgusunda bulundu.
 
‘Komployu gerçekleştirenler acınacak durumdadırlar’
 
Rêya Armûşê (İpekyolu) Belediye meclis üyesi Macide Varhan ise, komplonun sadece PKK Lideri Abdullah Öcalan’a değil, bütün Kurdistan ve Kürt halkına yönelik olduğunu ifade etti. Komplonun, Kürt halkının önünü kesmek adına yapıldığını belirten Macide, “Bazı kesimlerin, insanların rahatı bozulmasın diye böyle bir komplo gerçekleştirildi. Komployu kınıyoruz. Komployu gerçekleştirenler acınacak durumdadırlar. Sayın Öcalan’a yönelik yürütülen tecridi kınıyorum. Tecrit sadece Sayın Öcalan’a değil bütün Kürdistan ve dünyaya uygulanmaktadır. Tecridin sebebi Sayın Öcalan’dan korkmalarıdır. Fiziki olarak cezaevinde olabilir ama kalben ve fikren bizimle beraberdir. Sayın Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi tekrar tekrar kınıyorum” şeklinde konuştu.