Taciz faili öğretmen serbest bırakıldı

  • 23:25 12 Ekim 2024
  • Güncel
 
MÊRDÎN- Artuklu’da bir okulda öğretmen olan TÜGVA Mardin Şube eski İl Başkanı Mesut Çetin 3 öğrencisine tacizden gözaltına alındı. Fail ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihraç edildiği kaydedildi. 
 
Mêrdîn merkez Artuklu ilçesinde bulunan bir ortaokulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalışan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin Şube eski Başkanı Mesut Çetin, üç öğrencisini tacize maruz bıraktı. Öğrencilerden birinin durumu rehber öğretmenine anlatmasıyla açığa çıkan ve iki farklı öğrenciyi de taciz ettiği öğrenilen fail hakkında jandarmaya ihbarda bulunuldu.
 
Taciz faili serbest bırakıldı
 
Öğrencilerin şikayeti üzerine “çocuklara cinsel istismarda bulunmak” suçundan gözaltına alınan taciz faili Mesut Çetin’in, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından ifadesi alındı. Alınan ifadenin ardından Mardin Adliyesi’ne sevk edilen taciz faili, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Serbest bırakıldı açığa alındı
 
Taciz faili hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açığa alındı.
 
Tayyip Erdoğan ile aynı karede
 
Taciz faili Mesut Çetin’in 2015-2017 yılları arasında TÜGVA Mardin Şube Başkanlığı yaptığı öğrenilirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok AKP’li siyasetçi ve bürokratla çektiği fotoğraf kareleri dikkat çekti. Fail son olarak 2017-19 arası TÜGVA Mardin Şube Başkanlığı yaptı
 
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kardeşiymiş
 
Öte yandan taciz faili Mesut Çetin’in, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in de kardeşi olduğu öğrenildi.   
 
Mesut Çetin, 2017 ile 2019 yılları arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Mardin İl Temsilcisi ve İstişare Kurulu Üyesiydi. Ayrıca Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti’nde yer aldığı Okçular Vakfı’nın da Mardin Temsilcisi olan Mesut Çetin, Mardin Okçular Tekkesi Başkanlığı da yaptı. 
 
Ümit Çetin kimdir? 
 
DEM Partili Nisêbîn (Nusaybin) Belediyesi’ne 2019 yılında kayyım atanmasının ardından kayyım tarafından 2020 yılında Nisêbîn Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne getirilen Mesut Çetin, aynı zamanda Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in de kardeşi. 
 
2022 yılında da bir kişiye taciz suçlaması ile gündeme gelen Mesut Çetin hakkında suç duyurusu olmadığı gerekçesi ile işlem yapılmamıştı. 
 
Ümit Çetin de daha önce cinsiyetçi açıklamaları ile gündeme gelmişti. Aynı zamanda Ümit Çetin, geçtiğimiz günlerde Nisêbîn ilçesinde bir öğretmenin personele dönük taciz suçlaması sırasında da olayın üstünün örtülmesi çabası gösterdiği gerekçesiyle gündeme gelmişti.