Tahliye edilen Şehriban Mamuk'a ziyaret

  • 14:58 9 Ekim 2024
  • Güncel
 
WAN - TJA ve TUHAY-DER, 2018 yılında evlerine düzenlenen polis baskını sırasında "direnç" gösterdikleri iddiasıyla tutuklanan ve önceki gün tahliye edilen Şehriban Mamuk’u ziyaret etti.  
 
Wan’da, 2018 yılında evlerine düzenlenen polis baskını sırasında "direnç" gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve Aralık 2023'te de kesinleşen hapis cezası nedeniyle tutuklanan Şehriban Mamuk, tutuklu bulunduğu Van T Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden 7 Ekim’de tahliye edildi.
 
Şehriban’a Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA)  öncülüğünde ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan il ve ilçe örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yönetimi, DEM Parti Gençlik Meclisi ve DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Ziyarette kısa bir konuşma yapan TUHAY-DER yöneticisi Emin Şeker, “Ailenin gözü aydın. Darısı bütün tutuklu bulunan arkadaşlarımızın başına” dedi.