Paris ve Sydney’de komplo ve tecrit protestosu

  • 23:20 11 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ – Paris’te gençler öncülüğünde, açılan stantta tecride dikkat çekilirken, Sydney’de ise DKTM tarafından düzenlenen etkinlikte komplo protesto edildi ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü istendi. Reims'te ise kadınlar, pankart açtı ve bildiri dağıttı. 
 
Fransa’nın başkenti Paris’in Corbeil banliyösünde, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında stant açıldı. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri öncülüğünde açılan stantta, Abdullah Öcalan’ın kitapları da yer aldı. Standa yoğun ilgi gösterilirken, gençler, kampanyayı büyütmek için herkesi alanlara çağırdı. 
 
Stantta tecride dikkat çekilirken, 19 Ekim’de Paris’te gerçekleşecek Abdullah Öcalan ile dayanışma konserine katılım çağrısı yapıldı. 
 
Kadınlardan eylem 
 
Reims kentinde ise Xwebûn Kadın Komünü tarafından eylem gerçekleştirildi. “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında düzenlenen eylemde, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden dövizler yer aldı. Kadınlar eylemde, Abdullah Öcalan’ın sözünüün yer aldığı bir pankart açtı ve bildiri dağıttı. 
 
Kadınlar eylemde komployu kınarken, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini istedi. 
 
Avustralya’da komplo protesto edildi 
 
Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan Yeni Galler (NSW) Eyalet Parlamentosu önünde Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Komplosu protesto edildi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen eylemde Greenleft Dergisi Editörü Peter Boyle bir konuşma yaptı. Peter, “Sayın Öcalan Kürt halkının lideri ve barışın da muhatabıdır. Nasıl ki Güney Afrika'da Nelson Mandela'nın özgürlüğü Apartheid rejimini sonlandırdıysa, Abdullah Öcalan'ın da özgürlüğü Orta Doğu'ya barışı getirecektir. Sayın Öcalan'ın insanlığın kurtuluşuna dair fikirleri, sadece Kürt halkı için değil, diğer halklar için de son derece önemlidir. Bu yüzden Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü barışa, adalete ve özgürlüğe giden yolu açacaktır. Bu büyük özgürlük savaşçısını hapsetseler de tecrit de uygulasalar, onun fikirlerini asla hapsedemezler" dedi.
 
‘Tecrit ve işkence sistemine son verilmeli’
 
DKTM adına açıklama metnini okuyan Baran Söğüt ise “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit ve işkence sistemine son verilmelidir. Avustralya hükümetinden talebimiz, Kürt sorununun demokratik çözüm yolunu açacak bu girişime destek sunmasıdır. Barışa giden yol, Kürt halkının iradesi olan Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünden geçiyor" ifadelerini kullandı.
Kampanyanın ikinci aşamasına dikkat çekti
 
Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Brûsk Ayveri de yaptığı konuşmada, kampanyanın ikinci aşamasında, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne dikkat çekti. Brûsk, “Sonuç alıncaya dek bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.