Fatma’nın failine ağırlaştırılmış müebbet talebi

  • 15:39 15 Ekim 2024
  • Hukuk
 
WAN - Artemêt  ilçesinde dini nikahlı olduğu Şükrü Kaçak tarafından katledilen Fatma Oğur'un davasında savcı, failin ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. 
 
Wan’ın Artemêt (Edremit) ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi'nde 27 Mayıs 2023 tarihinde dini nikahlı olduğu Fatma Oğur'u kesici aletle katleden Şükrü Kaçak’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, Van 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye, Fatma’nın avukatları olan Wan Star Kadın Derneği Başkanı Avukat Zeynep Demir, Baro Kadın Hakları Merkezi’nden Avukat Mariye Bildirici Borazan ve avukat Evin Kılıç katıldı. Duruşmayı ayrıca birçok kadın da izledi.
 
Tanıklardan ikisi duruşmaya katılmadı
 
Fail Şükrü Kaçak, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle başladı. Tanıklar, failin iddialarını yalanlarken, çağrılan üç tanıktan ikisi duruşmaya katılmadı.
 
Fatma’nın oğlu Taner: Hak ettiği cezayı alsın 
 
Fatma Oğur’un oğlu Taner Oğur, babasının yalan beyanda bulunduğunu belirterek, ilgisiz birçok kişiyi tanık olarak göstermeye çalıştığını vurguladı. Taner, davanın bir an önce sonuçlanmasını ve failin hak ettiği cezayı almasını talep etti.
 
Şükrü Kaçak ise son sözlerinde ise kendini aklamaya dönük ifadeler kullandı. 
 
Savcı mütalaasını verdi 
 
Duruşmanın devamında mütalaasını veren savcı, fail Şükrü Kaçak’ın “canavarca hisle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.
Dava ertelendi 
 
Mahkeme heyeti, Şükrü Kaçak’ın tutukluluğunun devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 7 Kasım’a erteledi.