Özgür Gündem davası ertelendi

  • 10:57 15 Ekim 2024
  • Hukuk
 
 
İSTANBUL - KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılanların yargılandığı dava ertelendi.
 
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan önceki dönem Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında “Suç işlemeye tahrik”, “Suçu ve suçluyu övmek” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın 11’inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada yargılanan Önderoğlu ile avukatı Halil Kocabaş hazır bulundu.
 
Avukat Halil Kocabaş, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep ederek, süre istedi. İddia makamı da eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu. 
 
Mahkeme, eksik hususların giderilmesini ve Ahmet Nesin’in ifadesinin alınabilmesi için yurt dışına yazılan istinabe talimatının dönüşünün beklenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 30 Ocak 2025 tarihine erteledi.