Rojin Kabaiş’te son gelişme: Şüpheli beyaz araç araştırılıyor

  • 19:21 5 Ekim 2024
  • Güncel
WAN - 9 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş soruşturmasında kampüse yakın Bardakçı Mahallesi’nden bir kadının beyaz bir arabanın olay akşamı köyden hızla geçtiğini belirtmesiyle, kamera kayıtları bir kez daha incelemeye alınarak beyaz araç araştırılıyor.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 9 gündür haber alınamıyor. En son 27 Eylül 18.30 sıralarında annesi ile telefonda konuştuktan sonra markete gitmek üzere kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’ndan çıkan Rojin’e bir daha ulaşılamadı.
 
Sahile gitmeden arkadaşına ‘çakıl taşı’ toplayacağını söylemiş!
 
İncelenen kamera kayıtlarında Rojin’in marketten çıktıktan sonra kampüs sahiline doğru ilerlediği ve sahilde yürürken telefon ile konuştuğu öğrenilirken, yurttan çıktıktan sonra oda arkadaşına “sahilde çakıl taşı toplayacağını” ve “kendisinin de gelmek isteyip istemediğini” sorduğu iddia edildi.
 
İki gün olmayacağını söylediği iddia edildi
 
Yine başka bir iddiaya göre, yurttan arkadaşı olan bir öğrencinin gelen kargosunu teslim aldığı ve oda arkadaşına gelen paketin fotoğrafını göndererek, “Ben paketini buraya bırakıyorum çünkü iki gün olmayacağım. Paketini buradan alırsın” şeklinde yazdığı ifade edildi. Ancak bu mesajın içeriğine ulaşılamadığı gibi mesajı doğrulayan herhangi bir bulguya da rastlanmadı.
 
Köyden hızla beyaz bir araba geçmiş
 
Kampüse yakın Bardakçı Mahallesinden bir kadının, olay akşamı saat 19.00 sıralarında plakasını görmediği beyaz bir arabanın hızla köyden geçtiğini belirtmesi üzerine, gözler beyaz arabaya çevrildi.
 
Rektör güvenliğe beyaz arabayı araştırması talimatı verdi
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, bu bilginin ardından güvenliğe, 27 Eylül akşam 18.00’den 20.00’ye kadar şüpheli beyaz aracın geçtiği güzergahların araştırılması talimatını verdi.
 
Bardakçı’daki kameralar incelendi
 
Öte yandan Bardakçı Mahallesi muhtarı, mahallenin etraflıca arandığını belirterek, kendi evindeki kamera olmak üzere mahallede bulunan 4-5 kameranın polislerce incelendiğini belirtti.      
 
Arama çalışmaları 8’inci günde
 
28 Eylül’de kaldığı yurt yönetiminin Rojin’in kaybolduğunu ailesine haber vermesi üzerine başlatılan arama çalışmaları 8’inci gününde kampüs ve çevresinde sürerken, Rojin’e dair henüz hiçbir emareye ulaşılabilmiş değil. AFAD, HADAK (Hayata Bi Dokunuş) arama kurtarma ekipleri, Wan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, sahil güvenlik ekipleri, dalgıç, köpekli arama, jandarma ve polisler tarafından gölde, kampüste, sahilde ve yakın köyler başta olmak üzere birçok yerde aramaların yapıldığı belirtildi.
 
Telefon kilidi günlerdir açılmadı
 
Rojin’e dair 8 gündür yürütülen arama çalışmalarından herhangi bir sonuç alınmazken, telefon kilidinin açılması için Ankara’ya gönderilen telefonunun ise günler geçmesine rağmen henüz açılamadığı öğrenildi. Ankara’dan gelecek yanıt ile yeni bulgulara ulaşılabileceği öngörülürken, sır perdesini telefondan gelecek bilgilerin çözeceği tahmin ediliyor.
 
Aile yalnız bırakılmıyor
 
Rojin’in ailesinin arama çalışmalarının yürütüldüğü kampüsteki bekleyişleri sürerken, aileyi gün içinde çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Kampüs içerisinde öğrencisinden akademisyenine çok sayıda kişi ailenin yanında olmak isterken, aileyi dışardan da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ziyarette bulunuyor.