Amed’deki ‘Büyük özgürlük’ mitingi çalışması

  • 21:57 5 Ekim 2024
  • Güncel
AMED - DEM Parti ve DBP, “Büyük Özgürlük” mitingi kapsamında çalışmalarını son hızda sürdürüyor. Sokak sokak, ev ev gezen partililer, yurttaşları 13 Ekim’de İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge davet etti.
 
Demokratik Kurumlar Platformu tarafından Amed’de 13 Ekim’de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek miting için çalışmalara hız verildi. Halkaların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında yapacakları miting için sokak sokak, ev ev gezerek çağrıda bulundu. Etkinlik kapsamında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde Amed Milletvekili Mehmet Kamaç ile Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Yenişehir ilçesi için Amed Milletvekili Serhat Eren, HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Sûr İlçesi için Merdin Milletvekili Saliha Aydeniz, Peyas (Kayapınar) ilçesi için Amed Milletvekili Adalet Kaya, Bîsmîl ilçesi için Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Xana Axpar (Çınar) ilçesi için Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Farqin (Silvan) ilçesi için Rıha (Urfa) Milletvekili Ömer Öcalan, Erxeni ilçesi için  ise Êlîh (Batman) Milletvekili Zeynep Oduncu, Amed halkını mitinge davet etti. Miting çalışmalarına DEM Parti ilçe başkanları, ilçe belediye eşbaşkanları, parti meclis üyeleri de katıldı.
 
Gün içerisinde semt pazarlarında, iş yerlerinde ve çeşitli yerlerde yurttaşları mitinge çağıran partililer akşam saatlerinde ise ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 
 
Rezan
 
Amed'in Rezan (Bağlar) ilçe binasında bir araya gelen Rezan Belediye Eşbaşkanı Leyla Ayaz, Siraç Çelik ve ilçe eşbaşkanları ev ziyaretleri yaparak yurttaşları mitinge davet etti. Rezan ilçesine bağlı Mevlana Halit Mahallesi’nde bulunan evleri Belediye Eşbaşkanları ziyaret ederken ilçenin diğer mahallelerini ise Belediye ve ilçe yöneticileri ziyaret etti. Aile ziyaretlerinde mitinginin anlam ve önemine değinerek aileleri mitinge davet eden eşbaşkanlar aileler tarafından güzel karşılanan mitinge katılacakları ve tecridi kıracakları sözünü verdiler.
 
Peyas
 
Peyas ilçesinde ise DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya ile DEM Parti ilçe meclis üyeleri Medya Mahallesi’nde aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Burada konuşan Adalet, aileleri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için mitinge çağırdı. Aileler de mutlaka katılacaklarını belirti.
 
Çalışmalar miting gününe kadar devam edecek.