Taciz faili hakkında soruşturma başlatıldı

  • 13:47 14 Ekim 2024
  • Güncel
 
MERSİN - Akdeniz Belediyesi’nde çalışan M.A. isimli erkeğin E.G.’yi taciz etmesine dair açıklama yapan Akdeniz Belediye Eşbaşkanları, taciz faili hakkında idari soruşturma başlattıklarını, soruşturmanın sonuçlanıncaya dek işten uzaklaştırdıklarını açıkladı. 
 
Akdeniz Belediyesi’nde çalışan M.A. isimli erkek, aynı birimde çalıştığı E.G. isimli kadını taciz etti. Tacizin üzerine Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız,  fail hakkında idari soruşturma sonuçlanıncaya dek işten uzaklaştırıldığını duyurdu. Eşbaşkanlar, “Kadının beyanı esastır ilkesinden hareketle söz konusu iddialarla ilgili idari soruşturma komisyonu görevlendirilmiştir” dedi.
 
Taciz faili hakkında soruşturma 
 
Eşbaşkanlar tarafından şu açıklama yapıldı: “Kentimizde, kimi basın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Akdeniz Belediyesi’nde taciz iddiası’ ile ilgili haberler çarpıtılarak, belediyemizi ve yönetimi karalamaya dönük bir hal almıştır. 
 
Özetle; 4 Ekim Cuma 2024 günü, çevre koruma kontrol müdürlüğü bünyesinde 2 erkek personelin kavga ettiği bilgisi birim amirlerine ulaşmıştır. Olay yerine gidildiğinde kavgadan 2 gün önce, yani 2 Ekim Çarşamba günü, yine aynı müdürlükte taciz iddiasıyla başka bir tartışma yaşandığı ve kavganın da bu sebeple gerçekleştiği tespit edilmiştir. Personel içinde yaşanan olaylar ile ilgili olarak 5 Ekim Cumartesi günü ilgili amirler tarafından tutanak tutulmuş, taraflar dinlenmiş ve idari işlem başlatılması için Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdir.
 
Taciz beyanında bulunan kadın personelin talebi üzerine ve elbette kendisinin de rızası alınarak 8 Ekim Salı günü başka bir birime görevlendirmesi gerçekleşmiştir. İddiada adı geçen erkek personel ise idari soruşturma sonuçlanıncaya dek işten uzaklaştırılmıştır.
 
Kadının beyanı esastır 
 
Akdeniz Belediyesi yönetiminin; toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması ve kadınlara yönelik her türlü baskı ve şiddetin sona erdirilmesine ilişkin yürütmüş olduğu politikaları ve duruşu herkes tarafından bilinmektedir. Nitekim ‘kadının beyanı esastır’ ilkesinden hareketle; söz konusu iddialarla ilgili idari soruşturma komisyonu görevlendirilmiş; komisyonumuz 7 Ekim 2024 itibari ile değerlendirmelerine başlamış olup süreç hakkaniyetle yürütülmektedir.Yukarıda belirtildiği üzere; olaylarda adı geçen personelin beyanları da alınmış olup adil ve şeffaf bir şekilde yürütülecek idari soruşturma süreci tamamlandığında kamuoyu bilgilendirilecektir.”