Pazarcix’ta katliamlara tepki

  • 14:55 12 Ekim 2024
  • Güncel
 
MEREŞ - Pazarcix’ta artan kadın katliamlarına tepki gösterilen açıklamada,  dayanışma vurgusu yapılarak, “Sokaklarda katledilmediğimiz, iş yerlerinde sömürülmediğimiz, kutsal aile duvarlarına mahkum olmadığımız özgür bir yaşamı hep beraber kuracağız” denildi. 
 
Hakların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM) Mereş (Maraş) Pazarcix (Pazarcık) İlçe Örgütü kadın katliamlarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. “Kadın cinayetleri politiktir” pankartının açıldığı açıklamada, “Jin jiyan azadi”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dövizlerin taşındığı açıklamada basın metnini Pazarcıx İlçe Eşbaşkanı Elif Tuğçe Demiroğlu okudu. 
 
‘Tüm kadınların hesabını soracağız’
 
Eylül ayında 34 kadının katledildiğini belirten Elif, “Kadın katliamlarına karşı ses çıkarıyoruz. Sizin iktidarınız döneminde kadınlar yoksullaştı, katledildi. Siz de bakanlıklarınızla, kolluk kuvvetlerinizle gerçek olmayan kendinizi kandırdığınız yeni bir yüzyıl yazmaya çalışıyorsunuz. Sokaklarda kadınlar katledilirken, Aile Bakanlığınız, ‘kutsal aileyi’ korumakta. Kadınlar katledilirken Sağlık Sakanlığınız çocukların nasıl doğum yapacağına karar vermekte. Erkek katlederse devlet koruyor. Biz kadınlar bu zihniyetten hesap soracağız. Artık yeter kadınlar yıllardır bu sokaklarda mücadele ediyor. Bir kişi daha eksilmemek için kadınlar olarak isyan ediyoruz. Gücümüzü dayanışmadan, isyandan alıyoruz. Sokaklarda katledilmediğimiz, iş yerlerinde sömürülmediğimiz, kutsal aile duvarlarına mahkum olmadığımız özgür bir yaşamı hep beraber kuracağız. Tüm kadınların hesabını soracağız” diye konuştu. 
 
Açıklama, “Katillerden hesabı kadınlar soracak” ve “Jin jiyan azadi” sloganları ve alkışlarla son buldu.